کد مطلب: 114274
تصاوير تکان‌ دهنده از سبز شدن قطب شمال!
تاریخ انتشار : 1393/01/01
نمایش : 759

به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار، اين سازمان پس از انتشار يک پژوهش جديد بر اساس ?? سال ثبت مجموعه داده‌هاي سطح زمين و داده‌هاي جديد پيشرفته ماهواره اعلام کرد: رشد گياهي در عرض شمالي زمين بطور فزاينده‌اي شبيه به عرض سبزتر جنوبي است.

اين تصاوير نشان مي‌دهند که چگونه شرايط شديد نيمکره جنوبي در حال تغيير بوده و مناطق يخزده قديمي قطب اکنون با رشد چمن‌هاي سبز پرپشت و درختان همراه شده‌اند.

يک تيم بين‌المللي از دانشمندان دانشگاهي و سازمان ناسا، ارتباط ميان تغييرات در دماي سطح و رشد گياهي را از عرض ?? درجه شمالي به اقيانوس قطب بررسي کردند.
  

  

نتايج به دست آمده نشان داده که دما و رشد گياهي در عرض‌هاي شمالي اکنون از سال ???? به مناطق موجود در چهار تا شش درجه به سمت جنوب بيشتر شبيه شده‌اند.

اين محققان از داده‌هاي ماهواره‌اي براي تعيين کميت در عرض‌هاي مختلف از سال ???? تا ???? استفاده کردند.

داده‌هاي مورد استفاده در اين بررسي از راديومترهاي پيشرفته با وضوح بسيار بالاي نوآ بر روي مجموعه‌اي از ماهواره‌هاي حاضر در مدار قطبي و تصويربرداري راديومترطيفي وضوح متوسط ناسا بر روي ماهواره‌هاي ترا و آکوا بدست آمده‌اند.

در نتيجه گرمايش رو به افزايش و يک فصل رويش طولاني‌تر، بخش‌هاي بزرگي از مناطق حاصل‌خيز گياهي اکنون به يک سوم سرزمين‌هاي شمالي يا حدود ? ميليون کيلومتر مربع گسترش يافته‌اند. اين منطقه تقريبا به اندازه آمريکاي بهم پيوسته است.

اين منطقه شبيه به يک ناحيه در جنوب در سال ???? است که تنها ??? تا ??? کيلومتر وسعت داشته است.

به گفته دانشمندان، افزايش تاثير گازهاي گلخانه‌اي باعث اين تغييرات شده است. افزايش تمرکزهاي گازهاي نگهدارنده گرما مانند بخار آب، دي‌اکسيد کربن و متان باعث گرمتر شدن سطح زمين، اقيانوس و جو پائيني شده است.

پديده گرم شدن جهاني منجر به کاهش وسعت يخ درياي قطب و پوشش برف شده که در نتيجه باعث جذب بيشتر انرژي خورشيدي توسط اقيانوس تاريکتر و سطوح زميني و گرمتر شدن هواي بالاي آنها مي‌شود. اين امر منجر به حرکت چرخه‌اي تقويت مثبت بين گرمتر شدن و کاهش يخ دريا و پوشش برفي شده که اثر گلخانه‌اي تقويت شده نام دارد.

محققان براي پيش‌بيني دهه‌هاي آينده به بررسي ?? مدل آب‌وهوايي پرداختند. اين مدلها نشان داده که دماهاي در حال افزايش در قطب و مناطق شمالي نسبت به دوره مقايسه شده در سالهاي ???? تا ???? معادل ?? درجه تغيير عرض جغرافيايي تا اواخر قرن حاضر هستند.

اين در حالي است که به گفته محققان رشد گياهي در جنوب ممکن است مسير فعلي خود را ادامه ندهد. پيامدهاي ناشي از اثر گلخانه‌اي تقويت شده، مانند آتش‌سوزي مکرر جنگلها، هجوم آفات و خشکسالي‌هاي تابستاني ممکن است رشد گياهي را آهسته کند.

همچنين دماهاي گرمتر در مناطق شمالي به تنهايي نمي‌تواند رشد گياهي بيشتر را که همچنين بر دسترسي به آب و نور خورشيد تکيه داشته، تضمين کند.(افکار نيوز)


   

 

 

 

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 
شهرستان فارسان در یک نگاه
شهرستان فارسان در يک نگاه

خبرنگار افتخاري
خبرنگار افتخاري

آخرین اخبار
اوقات شرعی
google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html google-site-verification=sPj_hjYMRDoKJmOQLGUNeid6DIg-zSG0-75uW2xncr8 google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html